Opties voor groen en Co2 neutraal staal

Opties voor groen en Co2 neutraal staal

Het zal u niet zijn ontgaan: CO2 neutraal is het toverwoord in de staalindustrie. Alle West-Europese leveranciers zijn op hun eigen manier bezig de CO2 uitstoot drastisch terug te dringen. En dat is mooi, alleen samen kunnen we de duurzaamheidsdoelstellingen behalen. 

Bij KS Service Center kunt u al geruime tijd terecht voor diverse soorten duurzaam geproduceerd bandstaal. Bijvoorbeeld gecertificeerd Green Steel of gerecycled RRP staal dat is geproduceerd in een elektrische vlamboogoven (EAF) met 100% duurzame energie.

Momenteel is er nog geen Europese standaard wanneer iets precies Groen Staal genoemd mag worden. Hieronder vind u de huidige mogelijkheden per staalleverancier.

ArcelorMittal

Onder de noemer XCarb® heeft ArcelorMittal 2 initiatieven ontwikkeld om in de vraag naar groen(er) staal te kunnen voldoen.

XCarb® recycled and renewably produced
Dit RRP staal dat is geproduceerd met een hoog volume hergebruikt staal in een elektrische vlamboogoven (EAF) met 100% duurzame energie.

XCarb® green steel certificates
Een op uitgifte van certificaten gebaseerde oplossing waarbij u uw Scope 3 emissies kunt verminderen.

Tata Steel

Zeremis® Carbon Lite is onlangs door Tata Steel geïntroduceerd. Een op certificaten gebaseerde oplossing waarmee u de CO2-intensiteit van het door u ingekochte staal kunt reduceren.

Net als bij XCarb® certificaten zijn door de staal producent gerealiseerde CO2-besparingen door het onafhankelijke Det Norske Veritas (DNV) geverifieerd en gecertificeerd en in een CO2-besparingsbank opgenomen. Het is een flexibele oplossing gebaseerd op gecertificeerde CO2 vermindering waarmee u uw eigen CO2-voetprint kunt bepalen om uw specifieke doelstellingen voor uitstootreductie te bereiken.

Arvedi

Produceert staal in een elektrische vlamboogoven (EAF) met minimaal 80% hergebruikt gerecycled staal

Wuppermann

Wuppermann heeft als staalverwerker het doel vanaf 2025 volledig CO2 neutraal te galvaniseren.