Wat is Magnelis® staal

Wat is Magnelis® staal

Magnelis® Zink Aluminium Magnesium staal (ZM staal) is in een smeltbad voorzien van een zinklegering met een unieke chemische samenstelling van 3,5 % aluminium en 3% magnesium. Als specialist in Zink Magnesium bandstaal en plaat heeft KS Service Center een brede range aan kwaliteiten en diktes met korte levertijden beschikbaar!

  • Waarom is Magnelis® staal 10 keer beter bestand tegen corrosie dan verzinkt staal?
  • Wat maakt Magnelis® staal de best beschermende bekleding in agressieve omgevingen?
  • Waarom is Magnelis® staal een goedkoper alternatief voor het stukverzinkingsproces?
  • Hoe komt het dat Zink Aluminium Magnesium staal milieuvriendelijker is dan andere verzinkte staalsoorten?

Na het lezen van deze tekst weet u waarom Magnelis® staal beter beschermd tegen corrosie, duurzamer en een goedkoper alternatief is.

KS Service Center kan u bandstaal en plaat op maat leveren met de volgende zink aluminium magnesium lagen uit het complete Magnelis® ZM assortiment: ZM70, ZM90, ZM120, ZM175, ZM200, ZM250, ZM310, ZM430, ZM620 en ZM800.

Neem contact op

Wij informeren u graag welk type Magnelis® ZM coating perfect voor uw toepassing is.

SUPERIEURE CORROSIE BESTENDIGHEID

Uit een uitgebreide testperiode van 8 maanden bleek dat er geen ander product is dat betere bescherming in een chloride omgeving (kustgebieden, zwembad) of ammoniak omgeving (stal, boerderij) biedt dan Magnelis®. ZM staal biedt een betere weerstand tegen corrosie dan standaard dompelverzinkt staal. In een ammoniakomgeving wordt een Magnelis®-bekleding zeven keer minder aangetast dan een standaard zinkbekleding.

In zure omgevingen met een pH tussen 10 en 13 biedt Magnelis® een betere corrosieweerstand dan andere metallische bekledingen. De chemische samenstelling van het product zorgt dat het een sterkere barrière biedt tegen corrosie in een ammoniakomgeving.

Beste bescherming in chloride- of ammoniakomgevingen

In zure omgevingen zoals wijngaarden en kassen met een pH tussen 10 en 13 biedt Magnelis® een betere corrosieweerstand dan andere metallische bekledingen. De chemische samenstelling van het product zorgt dat het een sterkere barrière biedt tegen corrosie in een ammoniakomgeving.

Zelfhelend vermogen

Net als uw huid kan dit staal met een Zink Aluminium Magnesium legering zichzelf genezen. Het Magnelis® ZM staal is zo ontwikkeld dat de coating een zelfherstellend vermogen heeft om krassen, perforaties en snijranden door middel van een chemische reactie te behandelen.

Perfect alternatief voor stukverzinken, RVS en Aluminium

Magnelis® is veel lichter in vergelijking tot het achteraf thermisch verzinken van staalproducten. Er kan een -afhankelijk van de omgeving- 2 tot 4 keer lichtere zinklaag gebruikt worden, terwijl de corrosieweerstand aanzienlijk beter en het product goedkoper is. Doordat er een schakel minder in de productieketen nodig is, is er minder personeel en transport nodig.

Wist u dat Magnelis® staal net zo goed tegen corrosie beschermd ten opzichte van hoogwaardige producten als roestvrij staal en aluminium terwijl het minder kost?

Duurzamer

ZM staal is naast zeer corrosiebestendig ook milieuvriendelijker dan producten met pure zinkbekledingen.
  • Minder zink verbruik in vergelijking met pure zinkbekledingen.
  • Aanzienlijk lagere zinc run-off rate.
  • Minder vuilafzetting bij verwerking van het staal dan bij reguliere zink.
Meer weten? Download dan de uitgebreide productinformatie.


Wat onze klanten zeggen

We werken eigenlijk gewoon bijna als collega’s samen met KS Service Center. Eén kort telefoontje of e-mailtje en alles wordt direct in gang gezet.
Inkoper, Handels- en distributieonderneming
"Wij zijn blij met de groei van KS en de uitbereiding. Wij hopen hiervan ook de vruchten te kunnen plukken." Productieleider en CTO
Reactie uit ons klanttevredenheidsonderzoek 2021
We hebben nogal wat eisen als het gaat om de verpakking. Bij KS Service Center begrijpen ze dat en krijgen we de ladingen altijd perfect verpakt binnen.
Inkoper, Automotive industrie
"Bijzonder plezierige en betrouwbare samenwerking." Manager inkoop en logistiek
Reactie uit ons klanttevredenheidsonderzoek 2021
Toen we een niet zo gangbare kwaliteit staal nodig hadden was dat geen probleem. Het werd ook verrassend snel geleverd.
Inkoper, Onderneming in constructie
"Wij zijn zeer tevreden dat we een jaar geleden de stap hebben gezet om samen te werken met KS. We hopen in de toekomst onze samenwerking nog te kunnen uitbreiden." Planner metaalafdeling
Reactie uit ons klanttevredenheidsonderzoek 2021

Neem contact op

We willen u en uw uitdagingen graag leren kennen en met u meedenken om met de juiste oplossingen te komen. Neem contact met ons op en deel uw projectbehoeften!