FAQ

Bij KS Service Center staan we klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u nodig heeft. In onze FAQ-sectie hebben we veelgestelde vragen verzameld, zodat u snel en gemakkelijk toegang heeft tot belangrijke informatie over ons bedrijf, onze producten en onze toewijding aan duurzaamheid. Blader door onze FAQ's om antwoorden te vinden op vragen over onze diensten, onze processen en hoe we streven naar een groenere toekomst. 

Als uw specifieke vraag niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om u verder te helpen en u te voorzien van persoonlijke assistentie. Bij KS Service Center is uw tevredenheid onze topprioriteit.

Green steel:

Wat is Green Steel?

Hoewel er nog geen eenduidige exacte definitie binnen staalindustrie bestaat over Green Steel, is er wel consensus over het feit dat het veel minder milieubelastend is dan ‘gewoon’ staal. Bij KS Service Center spannen we ons in om Green Steel zo CO₂ vrij mogelijk te maken. Naast het inkopen van inkopen van duurzaam geproduceerd staal bij onze toelevanciers, zorgen wij er ook voor dat de CO₂ uitstoot door onze gehele keten zo laag mogelijk wordt gehouden. Het transport van het staal gebeurt elektrisch, onze machines draaien op groene stroom en binnen KS Service Center sturen we op een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Daarom zijn we op dit moment ook bezig met een audit voor onze ISO 14001 duurzaamheidcertificering. Kortom, wij zorgen ervoor dat Green Steel bij KS Service Center echt zo groen mogelijk is.

Is Green Steel van KS volledig CO₂-neutraal?

Momenteel is er nog geen staal op de markt dat volledig CO₂-neutraal is. Wij hebben wel al opties beschikbaar waarbij u tot 82% CO₂ kan besparen. Op een order van 24T staal betekent dit maar liefst 50T CO₂!

Bij KS Service Center spannen we ons verder in om Green Steel zo CO₂ vrij mogelijk te maken. Naast het inkopen van Green Steel (RRP) bij onze toelevancier, zorgen wij er ook voor dat de CO₂ uitstoot door onze gehele keten zo laag mogelijk wordt gehouden. Het transport van het staal gebeurt elektrisch, onze machines draaien op groene stroom en binnen KS Service Center sturen we op een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Daarom zijn we op dit moment ook bezig met een audit voor onze ISO 14001 duurzaamheidcertificering. Kortom, wij zorgen ervoor dat Green Steel bij KS Service Center echt zo groen mogelijk is.

Is de levertijd van Green Steel hetzelfde als de levertijd van gewoon staal?

Ja, doorgaans kunnen wij Green Steel aanbieden op bestelling met levertijden die variëren tussen ca. 4 en 6 weken. Indien het staal al voorradig is kunnen wij op 1 werkdag leveren.Hoe heb ik garantie dat ik werkelijk duurzamer staal geleverd krijg met een lagere CO₂ uitstoot?

Bij de levering van ons Green Steel krijgt u een officieel certificaat dat aantoont dat u tot 82% CO₂ heeft bespaard. Dit certificaat is goedgekeurd door DNV en ligt in lijn met de Greenhouse Gas Protocol Corporate Accounting and Reporting Standard. Daarnaast zijn wij bij KS Service Center bezig met een audit voor onze ISO 14001 duurzaamheidcertificering. Dit betekent dat wij onze bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk doen, wat onder meer bijdraagt aan het terugdringen van de CO₂ uitstoot.Is er een verschil in kwaliteit tussen Green Steel en gewoon staal?

Al onze kwaliteiten staal op onze productsheetzijn ook verkrijgbaar met Green Steel certificaten. De kwaliteit voldoet aan dezelfde mechanische eigenschappen die Europees zijn opgelegd. Het verschil is dat u bij Green Steel tot 82% minder CO₂ uitstoot en zo bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Is Green Steel duurder dan ‘gewoon staal’?

Bij de aankoop van Green Steel is het verstandig om breder te kijken dan enkel de prijs. Doe je dat niet, dan is op dit moment Green Steel duurder dan met kolen geproduceerd staal. Wanneer jij of je opdrachtgever CO₂ besparende doelen hebt gesteld, of je opdrachtgever stelt eisen in verband met een quotum (bijvoorbeeld in de bouwsector), dan is Green Steel een competitief product waarmee je voorsprong op je concurrent kunt behalen.

Waarom zou ik Green Steel kopen?

In onze toewijding aan een duurzame toekomst bieden wij "Green Steel" aan, een kans om samen met ons een positieve impact te maken. Door te kiezen voor Green Steel, verbindt u zich aan een reeks verkoopargumenten die de overstap naar duurzaamheid onderstrepen:

  • Op weg naar koolstofneutraal staal en een toekomst die we echt willen: Green Steel is een stap in de richting van een koolstofarme toekomst en een leefbare planeet voor komende generaties.
  • Verminder uw scope 3 emissies: Door Green Steel te omarmen, helpt u bij het verminderen van uw indirecte uitstoot en draagt u bij aan de algehele vermindering van de CO₂-voetafdruk van uw bedrijf.
  • Innoveer en neem het voortouw: Door te kiezen voor Green Steel, toont u innovatie en leiderschap op het gebied van duurzaamheid binnen uw branche.
  • Bijdragen aan CO₂-besparingen en de koolstofvoetafdruk van uw bedrijf verkleinen: Green Steel biedt tastbare voordelen door CO₂-besparingen en een lagere koolstofvoetafdruk voor uw bedrijf te realiseren.

Wij zijn trots op de mogelijkheid om Green Steel in ons portfolio aan te bieden. Onze accountmanagers, Peter van Vugt en Gregory Rombaut, staan voor u klaar om u te voorzien van meer informatie. Neem contact met hen op via contact@ksservicecenter.com en ontdek hoe Green Steel uw bedrijf kan helpen bij het behalen van uw duurzaamheidsdoelen.