Jaarlijkse onderhoudsstop

Eind 2022 is er door onze collega’s en gespecialiseerde externe partijen flink gesleuteld aan de gehele installatie en het rijdend materieel. Tijdens deze onderhoudsstop heeft er groot preventief onderhoud plaatsgevonden.

Grondige APK

De kranen, slitter, ombouwrobot, transportbanden en rijdend materieel is tot in de puntjes geïnspecteerd en indien nodig volledig gereviseerd. Dit alles is noodzakelijk om de continuïteit en kwaliteit te waarborgen en ongeplande stilstand te voorkomen.

Trainingen en opleidingen voor het personeel

Niet alleen al het materieel is door de APK gegaan ook is al ons personeel weer up to date! Meerdere collega’s hebben herhalingen gevolgd voor BHV, heftruck en hijskraan. Ook zijn nieuwe collega’s bijgeschoold en hebben onder meer hun certificaat behaald voor het rijden met een Terminal Trekker.

Geen verrassingen
Operationeel manager Frank van de Ruit geeft aan: “Deze onderhoudsstop is tot in de puntjes gepland zodat de klant geen last heeft van het jaarlijks onderhoud. Alles is in de geplande tijd afgerond en verlopen zoals verwacht. Dankzij het maandelijkse periodieke onderhoud waren er geen verrassingen en alle benodigde onderdelen waren ruim van tevoren besteld. Sinds we het jaarlijkse groot onderhoud hebben geïntroduceerd zijn er nauwelijks storingen.”

Betrouwbaarheid
Voor KS Service Center is betrouwbaarheid naast duurzaamheid en flexibiliteit een zeer belangrijke pijler. Iedere maand is er periodiek onderhoud waarbij we risico’s op stilstand inventariseren. Kritische onderdelen liggen op voorraad, zodat we in geval van storing snel kunnen schakelen.