KS Service Center ontvangt eerste 120 ton duurzaam

De staalverwerkende industrie kan sneller verduurzamen. Vanuit die visie heeft KS Service Center, leverancier van bandstaal en plaatmateriaal, 120 ton Magnelis® XCarb Recycled and Renewably Produced staal ingekocht. Bij de productie van deze levering staal is 250 ton co₂ bespaard.


Het duurzame Magnelis® Recycled and Renewably Producedstaal is geleverd door ArcelorMittal en wordt door KS Service Center verder verwerkt voor haar klanten. Het staal is met zes elektrisch aangedreven vrachtwagens vanuit Gent in Moerdijk geleverd. Het is de bedoeling dat alle orders van dit staal in het vervolg zo duurzaam mogelijk worden vervoerd.

Mijlpaal
Duurzaamheid heeft de afgelopen jaren een strategische plek gekregen in de bedrijfsvoering van KS Service Center. De ambitie is om het meest duurzame Service Center in de Benelux te worden. De order van het Magnelis®Recycled and Renewably Producedstaal is daarom een mijlpaal in uitvoering van de verduurzamingsstrategie van het bedrijf.

Trots
Gregory Rombaut, Manager Verkoop en Marketing van KS Service Center, heeft het duurzame staal in ontvangst mogen nemen en is verheugd: "Deze primeur is het resultaat van een mooie samenwerking tussen de verkooporganisatie van ArcelorMittal en KS Service Center. Door het staal met e-trucks van DFDS te transporteren, voeren we onze duurzaamheidsaanpak zo veel mogelijk door in de keten. We zijn trots op de inspanningen van alle betrokken partijen om duurzaamheid daadwerkelijk in de praktijk te brengen."

De staalorder is een van meerdere initiatieven die KS Service Center heeft geïmplementeerd om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. Binnen de eigen bedrijfsvoering lopen al diverse duurzaamheidsprojecten. KS Service Center probeert via de initiatieven klanten en leveranciers sneller mee te krijgen in de duurzaamheidsbeweging.

Over KS Service Center
KS Service Center is leverancier van bandstaal en plaatmateriaal met ruime expertise in de staalindustrie. Voor onze klanten verwerken en leveren wij hoogwaardige materialen in uiteenlopende diktes en kwaliteiten. Wij onderscheiden ons als betrouwbare partner met een duurzame aanpak en flexibele levering. Onze ambitie is om het groenste service center voor staal in de Benelux worden.