Magnelis® Zink Aluminium Magnesium staal - Corrosiebestendigheid en duurzaamheid

Duurzaamheid en corrosiebestendigheid zijn essentiële aspecten in de staalindustrie. Bij KS Service Center begrijpen we dat als geen ander. Daarom presenteren we u graag een baanbrekende ontwikkeling in de wereld van staal: Magnelis® Zink Aluminium Magnesium staal (ZM staal).

Als gespecialiseerd leverancier van Zink Magnesium bandstaal en plaat bieden we een breed scala aan kwaliteiten en diktes met korte levertijden. In deze blog ontdekt u waarom Magnelis® staal een verstandige en duurzame keuze is voor al uw staalbehoeften.

Waarom kiezen voor Magnelis® ZM staal?

1. Superieure Corrosiebestendigheid:

Magnelis® staal is maar liefst 10 keer beter bestand tegen corrosie dan standaard verzinkt staal. Dit maakt het de ideale keuze voor toepassingen in agressieve omgevingen. Uitgebreide testen hebben aangetoond dat Magnelis® de beste bescherming biedt in zowel chloride- als ammoniakomgevingen. De unieke chemische samenstelling van 3,5% aluminium en 3% magnesium zorgt voor een sterkere barrière tegen corrosie, waardoor uw staal langer meegaat, zelfs in de meest veeleisende omgevingen.

2. Zelfherstellend Vermogen:

Net als uw huid kan Magnelis® ZM staal zichzelf genezen. Dankzij de Zink Aluminium Magnesium legering heeft de coating een zelfherstellend vermogen. Krassen, perforaties en snijranden worden door een chemische reactie behandeld, waardoor de beschermende werking van het staal gewaarborgd blijft. Dit resulteert in een langere levensduur van uw constructies en minder onderhoudskosten.

3. Kostenbesparend Alternatief:

Magnelis® is niet alleen superieur in prestaties, maar ook kostenbesparend. Het staal is aanzienlijk lichter dan producten die achteraf thermisch verzinkt worden. Hierdoor kan een tot wel 4 keer lichtere zinklaag worden gebruikt, terwijl de corrosieweerstand sterk verbetert en het productieproces efficiënter wordt. Minder materiaalgebruik en een vereenvoudigd productieproces leiden tot lagere kosten zonder in te leveren op kwaliteit.

4. Milieuvriendelijk:

KS Service Center hecht veel waarde aan duurzaamheid, niet alleen voor onze klanten maar ook voor onze planeet. Magnelis® ZM staal is een milieuvriendelijk alternatief voor producten met pure zinkbekledingen. Het verbruikt minder zink, heeft een lagere zinc run-off rate en veroorzaakt minder vuilafzetting tijdens verwerking. Door voor Magnelis® te kiezen, draagt u bij aan een duurzamere toekomst.

De voordelen van samenwerken met KS Service Center

1. Flexibiliteit en Maatwerk:

KS Service Center levert Magnelis® bandstaal en plaat op maat, zodat het perfect aansluit bij uw toepassing. Onze expertise en uitgebreide netwerk van leveranciers stellen ons in staat om snel en flexibel aan uw specifieke behoeften te voldoen.

2. Snelle Levertijden:

Met onze geoptimaliseerde processen en logistiek kunnen we u snel voorzien van het gewenste Magnelis® ZM staal. Wij begrijpen dat tijd cruciaal is in de staalindustrie en streven naar snelle en betrouwbare leveringen.

3. Betrouwbare Kwaliteit:

Bij KS Service Center staat kwaliteit voorop. Ons Magnelis® ZM staal wordt zorgvuldig geïnspecteerd en voldoet aan de hoogste normen. U kunt vertrouwen op de duurzaamheid en prestaties van ons staal, met de nadruk op kwaliteit:

  • Nauwkeurige slitting: Onze geavanceerde slitter werkt met een nauwkeurigheid tot 0,1 mm op de breedte, waardoor elk stuk staal exact aan uw specificaties voldoet.
  • Automatische diktemeting: De dikte van het materiaal wordt voortdurend gemeten met behulp van een automatische diktemeter. Hierdoor garanderen we dat uw staal volledig voldoet aan de Europese richtlijnen.
  • Messenindeling zonder fouten: Onze automatische machine zorgt voor de indeling van de messen, waardoor menselijke fouten worden uitgesloten. Dit resulteert in een precisie van ongeveer 0,1 mm, waarmee we de hoogste nauwkeurigheid bereiken.

4. Deskundig Advies:

Ons team van ervaren professionals staat voor u klaar met deskundig advies. Of het nu gaat om technische specificaties, materiaalkeuze of toepassingsgebieden, we helpen u graag de beste oplossing te vinden voor uw project.

Over Magnelis®

Magnelis® Zink Aluminium Magnesium staal biedt de ultieme bescherming tegen corrosie en is een duurzaam en kostenbesparend alternatief voor standaard verzinkt staal. Het zelfherstellende vermogen, de milieuvriendelijke eigenschappen en de uitstekende prestaties in agressieve omgevingen maken het de ideale keuze voor diverse toepassingen.

Kies voor de kwaliteit, duurzaamheid en expertise van KS Service Center en ontdek de vele voordelen van Magnelis® ZM staal voor al uw projecten.

Over KS Service Center

KS Service Center is gespecialiseerd in het verwerken en leveren van sendzimir verzinkt en zink aluminium magnesium bandstaal en plaat op maat in uiteenlopende diktes en kwaliteiten. Met ruime expertise in de staalindustrie en een uitgebreid netwerk aan leveranciers en ketenpartners richten onze mensen zich op het optimaal ontzorgen van opdrachtgevers. KS Service Center staat voor kwaliteit, snelheid, leverbetrouwbaarheid en duurzaamheid.