Duurzaamheid

Duurzaamheid

Klantgerichte service bieden betekent ook een bijdrage leveren aan een wereld waarin wij samen leven. 
KS Service Center geeft aandacht aan duurzaamheid en de global goals.

Samen energie bewust

Via zonnecollectoren op de daken van onze panden wekken we zoveel mogelijk van ons energieverbruik zelf op. Onze medewerkers stimuleren we om elektrisch te rijden en onze parkeerplaats heeft dan ook meerdere oplaadpunten. Bovendien wordt ons geslit bandstaal o.a. ingezet voor diverse solarprojecten overal in de wereld. Op deze wijze werken we energiebewust aan een duurzame wereld.

Duurzaam inkopen

Bij organisaties die hun producten en processen zodanig hebben ingericht, dat ze zo optimaal mogelijk bijdragen aan duurzaamheid, kopen we graag in.

  • Staal
    Denk aan CO2 neutraal geproduceerd staal of aan staalsoorten die in de meest veeleisende omgevingen een langdurige oppervlaktebescherming bieden tegen slijtage, zoals Zink Magnesium,

"Met de inzet van Zink-Magnesium staal worden meer duurzame producten gecreëerd,

die minder onderhoud nodig hebben. Ze zijn bovendien 100% en oneindig recyclebaar.KS Service Center en onze klanten waarderen de milieuvriendelijke aspecten van ZM staal."

Corné Rottier, General Manager KS Service Center

  • Green Steel
    Green Steel is staal dat wordt voorzien vanuit een duurzame supply chain met de mogelijkheid om deze duurzaamheid in te brengen in de CO2 boekhouding.
  • Hout
    Het hout dat KS Service Center voor het transport verwerkt, wordt kritisch ingekocht. We doen dit namelijk bij leveranciers die alleen hout uit duurzaam beheerde bossen verwerken én PEFC zijn gecertificeerd. Ons geslit bandstaal wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor duurzame projecten, zoals solar en agrofood.

Schade voorkomen

Om het geproduceerde bandstaal te beschermen tegen stof wikkelen we het tussenhout in met folie. Onze klanten vinden dat prettig, omdat er op deze manier geen houtresten aan het staal blijven kleven. Dit voorkomt namelijk schade in hun eigen productieproces. Minder schade betekent minder afval.
Zo dragen we samen bij aan een duurzame toekomst.

Recyclen van afval

Bij KS Service Center streven we uiteraard ook naar een zo minimaal mogelijke afvalstroom. Zo wordt restmateriaal opgehaald door professionele, gecertificeerde dienstverleners, die het op hun beurt volledig recyclen.

Groene keten

Samenwerking met milieubewuste leveranciers én afnemers draagt bij aan duurzaamheid in de gehele keten. Het is noodzakelijk dat wij onze CO2 uitstoot zo snel mogelijk reduceren en daarmee bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Duurzaamheid krijgt in de gehele keten de aandacht die het verdient.

A FUTURE WE REALLY WANT.