Blechexpo Reflections: Verduurzaming in dynamische tijden

Terugblik op een geweldige week op de Blechexpo in Stuttgart! Inspirerende gesprekken over duurzaamheid, waarbij het spanningsveld tussen verduurzamen en economische uitdagingen duidelijk werd.

Afgelopen week waren we aanwezig op de Blechexpo in Stuttgart, en wat een energieke tijd was het! Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan de waardevolle gesprekken, die dieper inzicht gaven in het fascinerende spanningsveld waar de metaalindustrie op dit moment mee worstelt: Aan de ene kant is er de noodzaak voor staalfabrieken om te verduurzamen, waar aanzienlijke investeringen voor nodig zijn. Aan de andere kant zien we een uitdagende economische conjunctuur, waarin staalfabrieken kampen met aanzienlijke financiele verliezen.

In dit spanningsveld staat één opgave als een rots boven water: verduurzamen. Een opgave niet alleen voor ons, maar vooral voor de toekomst van onze kinderen. Als KS Service Center zijn we er trots op dat we ons steentje kunnen bijdragen. Onze ambitie is om - het liefst samen met onze klanten en toeleveranciers - hier een leidende rol in te spelen. En we zijn al lekker op weg! De eerste rollen duurzaam geproduceerd staal zijn enkele weken terug geleverd, wat 250 ton CO2 uitstoot bespaarde. Maar denk ook aan elektrisch wegtransport, treingebruik, investeringen in duurzame technologieën, en niet te vergeten onze duurzaamheidspostbus, gevuld met ideeën vanuit ons fantastische team. One team, one mission!

Zoals onze klanten van ons gewend zijn, bieden we als onafhankelijk service center ook in de duurzame staalsoorten een breed scala aan materialen aan van gerenommeerde Europese fabrieken: XCarb, Zeremis, WTopCarb, Bluemint, ArvZero. De duurzaamheidsbeweging in de markt begint aardig op stoom te komen. We blijven jullie als partners continu op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen; laten we samen de toekomst vormgeven.

🌍 Duurzaamheid begint bij ons, voor de wereld.

- Corné Rottier Managing Director, KS Service Center