Duurzaamheid in actie bij KS Service Center: ISO 14001 certificering en toekomstige plannen

De wereldwijde aandacht voor duurzaamheid bereikt momenteel een hoogtepunt met de COP28-conferentie, waar discussies en beslissingen worden gevormd die de toekomst van onze planeet zullen beïnvloeden. Persoonlijk kijk ik er hoopvol uit welke concrete duurzaamheidsinspanningen uit deze bijeenkomst voortkomen.

Binnen de muren van KS Service Center hebben we ook reden tot vreugde. We hebben een belangrijke mijlpaal bereikt: de ISO 14001-certificering is een feit! Het afgelopen jaar hebben we ons ingespannen om een milieuzorgsysteem te implementeren. Hierin zijn ons beleid, onze doelstellingen, en een duidelijk pad naar continue verbetering van onze milieu-impact vastgelegd.

Toewijding aan voortdurende verbetering

Bij KS Service Center staat 'continue verbetering' centraal in alles wat we doen. Of het nu gaat om onze processen, doelstellingen, of dagelijkse activiteiten, we streven er altijd naar om beter te worden. Ons doel is om niet alleen een betrouwbare en flexibele partner en leverancier te zijn, maar ook een pionier in duurzaam geproduceerd bandstaal en platen.

Een concreet voorbeeld van onze inzet voor duurzaamheid is ons project om de hydraulische units op de slitmachine en inpaklijn vraaggestuurd te maken met frequentieschakelaars. Deze investering zal naar verwachting resulteren in een aanzienlijke besparing van 1.400 kWh elektriciteit per week! Momenteel werken we aan een grondige 0-meting van onze CO2-voetafdruk, waarover we binnenkort meer details zullen delen.

Duurzaamheid zien we bij KS Service Center niet als een doel, maar als een reis. Een reis waarin we voortdurend grenzen verleggen en tot nieuwe inzichten komen. We zijn vastbesloten om innovatieve oplossingen te vinden die zowel ecologisch verantwoord als economisch rendabel zijn. Op deze manier dragen we niet alleen bij aan een duurzame toekomst, maar bieden we ook onze klanten een groenere keuze.

We kijken uit naar wat de toekomst in petto heeft en blijven gedreven in onze missie om bij te dragen aan een wereld waarin duurzaamheid de norm is. Samen met ons team, partners en klanten blijven we bouwen aan een groenere en welvarende toekomst. Wil je meedoen? Stuur me een berichtje via corne.rottier@ksservicecenter.com.

Met duurzame groeten,

Corné Rottier, Managing Director, KS Service Center