Een duurzame sprong voorwaarts

Bij KS Service Center houden we van vooruitgang. En wanneer die vooruitgang hand in hand gaat met duurzaamheid, is dat des te beter. We zijn dan ook oprecht enthousiast om onze recente mijlpaal met jullie te delen. De allereerste duurzame coil is door ons geslit, en dit is een reuzenstap richting een groenere toekomst.

Dus, wat maakt deze coil zo bijzonder? Wel, dit staal is XCarb® recycled and renewably produced Magnelis staal. Dit betekent dat het niet alleen van topkwaliteit is, maar ook extreem milieuvriendelijk. Deze coil behoorde tot een order van 120T (= 6 coils) waarbij we in totaal 250T CO₂ hebben bespaard. Dat is een enorme winst voor onze planeet en een grote stap in ons duurzame beleid.

Dit staal is geproduceerd in een elektrische vlamboogoven, die wordt aangedreven door 100% groene stroom. Dit betekent dat de gehele productiecyclus zo groen mogelijk is. We zijn er trots op dat we deze duurzame materialen aanbieden aan onze klanten.

En deze mijlpaal is slechts het begin. We blijven ons inzetten om meer duurzame opties te ontwikkelen en te integreren in onze bedrijfsvoering. We hebben de ambitie om het meest duurzame Service Center in de Benelux te worden, en dit is een serieuze stap in de goede richting.

Wil je meer zien van deze spannende ontwikkeling? Bekijk onze video om te zien hoe we deze coil verwerken.

Samen maken we de wereld groener, een duurzame stap per keer. Blijf ons volgen voor meer updates over onze duurzaamheidsinspanningen!