Een duurzame stap voorwaarts: Tanken met biodiesel

Bij KS Service Center zetten we grote stappen op het gebied van duurzaamheid. En binnenkort voegen we daar nog een mooie ontwikkeling aan toe: het gebruik van HVO100-biobrandstof!

Wat is HVO100?

HVO100 staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en is een duurzame dieselbrandstof gemaakt van plantaardige oliën en vetten. Het is een koolstofarme en schone brandstof die aanzienlijk bijdraagt aan het verminderen van de CO₂-uitstoot en de luchtvervuiling.

Wat betekent dit voor ons?

We zetten weer een stap in de uitvoering van ons duurzaamheidsbeleid. Onze Terberg-trekker, die dagelijks de coils vanuit ons magazijn aan de Apolloweg naar het distributiecentrum aan de Oostelijk Randweg brengt, zal nu worden voorzien van deze milieuvriendelijke brandstof.

Waarom is dit belangrijk?

Duurzaamheid is een speerpunt bij KS Service Center. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen en zo bij te dragen aan een schonere toekomst. Door over te schakelen op HVO100 verminderen we niet alleen onze CO₂-uitstoot, maar verminderen we ook de uitstoot van schadelijke stoffen die de luchtkwaliteit aantasten. Met een jaarlijkse consumptie van 10.000 liter HVO100-brandstof besparen we maar liefst 22.920 kg CO₂ uitstoot op jaarbasis!

Wat zijn onze volgende stappen?

De invoering van HVO100 is slechts een van een reeks initiatieven die we ondernemen om duurzamer te opereren. We blijven onze processen en activiteiten voortdurend evalueren en verbeteren om onze impact op het milieu te minimaliseren.