Samenwerking in de keten realiseert eerste stap in verduurzaming van de PV-sector

De montagesystemen voor zonnepanelen van Van der Valk Solar Systems worden in 2024 een stuk duurzamer geproduceerd door een unieke samenwerking met ketenpartners KS Systems, KS Service Center en ArcelorMittal. KS Systems ontwikkelt en produceert profielen voor montagesystemen aan Van der Valk. KS Service Center verwerkt op haar beurt het aangeleverde Magnelis® bandstaal van ArcelorMittal met XCarb® certificaten. Daarnaast wordt het staal in de fabriek van KS Systems en KS Service Center verwerkt met machines die op 100% groene stroom draaien. Ook het transport van het staal gebeurt waar mogelijk met elektrisch transport. De duurzame ketensamenwerking en de keuze voor duurzaam geproduceerd staal is een primeur in de Europese PV-markt.

KS Service Center ziet de ketensamenwerking met Van der Valk als het begin van een trend. Managing Director Corné Rottier is verheugd: “Als bedrijven écht impactvol willen verduurzamen is integrale ketensamenwerking de weg om te gaan. Samen kunnen we CO₂-uitstoot drastisch terugdringen en ik ben blij dat we met deze samenwerking met Van der Valk dit kunnen gaan laten zien.” Van der Valk Solar Systems kiest voor duurzaam geproduceerd staal om zonnepaneelmontagesystemen met een minimale CO₂-voetafdruk op de markt te brengen. Paul van der Meer, Milieumanager bij Van der Valk Solar Systems, benadrukt: "We willen toonaangevend zijn op het gebied van duurzaamheid, daarom hebben we duurzaam geproduceerd Magnelis® staal van KS Service Center gekozen als de volgende stap in onze duurzame reis."

Duurzaam geproduceerd Magnelis® staal

Dit duurzaam geproduceerd staal wordt geleverd met XCarb™ certificaten van ArcelorMittal. In deze certificaten staat de CO₂ besparing geregistreerd, zodat zij kunnen worden gebruikt om deze aanzienlijke reductie in de Scope 3 emissies te rapporteren. Met de ketensamenwerking willen KS Service Center en Van der Valk Solar Systems een CO₂ reductie van 82,2% bewerkstelligen.

Duurzaamheidsmissie van KS Service Center

Met een gedeelde toewijding aan duurzaamheid, streeft KS Service Center samen met KS Systems naar het aanjagen van verduurzaming in de staalverwerkende industrie. Dit doen zij onder meer door duurzaam geproduceerd staal Magnelis® te leveren. In 2024 wordt het assortiment duurzaam geproduceerd staal verder uitgebreid, waardoor klanten uit een breder scala aan duurzame staaloplossingen kunnen kiezen.

Over KS Systems en KS Service Center

KS Systems speelt een cruciale rol in de ketensamenwerking, waarbij innovatieve, duurzame draagconstructies worden ontworpen en gerealiseerd voor internationale marktsegmenten zoals warehousing, solar en bouw. Door nauw samen te werken met KS Service Center, kan KS Systems een complete duurzame oplossing bieden aan haar klanten, waarbij hoogwaardige materialen en innovatieve systemen hand in hand gaan. Ga voor meer informatie naar: https://www.kssystems.com/

KS Service Center is de toonaangevende leverancier van bandstaal en plaatmateriaal met ruime expertise in de staalindustrie en speciale focus op duurzaam staal. Voor onze klanten verwerken en leveren wij hoogwaardige materialen in uiteenlopende diktes en kwaliteiten. Wij onderscheiden ons als betrouwbare partner met een duurzame aanpak en flexibele levering. We zijn ISO 14001 gecertificeerd, de internationale norm voor een milieumanagementsysteem. Onze ambitie is om het groenste service center voor staal in de Benelux te worden. Voor meer informatie over duurzaam geproduceerd staal en het duurzaamheidsinitiatief van KS Service Center, kunt u terecht op: https://www.ksservicecenter.com/green-steel