Duurzame logistiek: Onze eerste treinlevering van coils

Bij KS Service Center streven we voortdurend naar duurzame oplossingen in al onze bedrijfsprocessen. Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat we onlangs onze eerste levering van coils per trein hebben ontvangen, als onderdeel van onze inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Het gaat om maar liefst 12 coils, wat overeenkomt met een totaalgewicht van 274 ton. Door te kiezen voor treintransport verminderen we niet alleen onze CO2-uitstoot, maar houden we ook wekelijks 12 vrachtwagens uit het verkeer!

Het gebruik van treinen in plaats van traditionele vrachtwagens voor het transport van onze goederen is een belangrijke stap in de richting van milieuvriendelijkere logistiek. Niet alleen vermindert het de uitstoot van broeikasgassen, maar het biedt ook tal van andere voordelen, waaronder verminderde files, lagere transportkosten en een grotere transportcapaciteit.

Na de aankomst van de trein worden de coils naar onze fabriek vervoerd. Hierbij maken we gebruik van onze Terberg terminal trekker, die wordt aangedreven door HVO100 biobrandstof. Deze duurzame brandstof stelt ons in staat om aanzienlijke hoeveelheden CO2-uitstoot te besparen, waardoor we ons steentje bijdragen aan een schonere en groenere toekomst.

Met deze nieuwe aanpak zetten we weer een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst. De treinleveringen gaan vanaf nu wekelijks plaatsvinden.

Wil je meer weten over de voordelen van HVO100 biobrandstof en hoe het bijdraagt aan onze duurzaamheidsinspanningen? Lees dan onze blog over deze milieuvriendelijke brandstof.