Zonnepark 25 jaar zorgeloos met
Magnelis® ZM800

Goed nieuws voor staalverwerkende bedrijven die constructies installeren in agressieve omgevingen. Na uitgebreide testproducties wordt Magnelis® ZM800 voor het eerst in serieproductie uitgeleverd. Deze nieuwe Zink Magnesium staalsoort is zeer kostenefficiënt. Het is een aanzienlijk goedkoper alternatief voor traditioneel aluminium of staal laten stukverzinken én het biedt de klant tot 25 jaar garantie tegen corrosie. Als klap op de vuurpijl wordt ZM800 met aanzienlijk minder uitstoot van broeikasgassen geproduceerd.

Kostenbesparend, duurzaam en minder uitstoot

De nieuwe staalsoort mag door KS Service Center als eerste leverancier ter wereld worden verwerkt en geleverd. Corné Rottier, General Manager, is er trots op: “Dit is een staalsoort die onze klanten op meerdere fronten ontzorgt. Door de garantie tot 25 jaar tegen corrosie kunnen zij financiers meer zekerheid bieden op hun projecten. Hierdoor zijn banken eerder bereid tot het verstrekken van een lening aan investeerders. Daarnaast zorgt de levensduur van dit staal ervoor dat de onderhoudskosten van constructies met dit staal substantieel lager zijn. Bovendien is een ZM800 product minder milieubelastend dan een toepassing die achteraf stukverzinkt wordt en dat vind ik persoonlijk ook erg belangrijk.” Het ZM800 staal wordt door KS Service Center verwerkt tot bandstaal waarmee ketenpartners onder andere profielen kunnen produceren.

Eigenschappen en toepassingen

Magnelis® ZM800 heeft een zink aluminium magnesium coating van maar liefst 800 gram per m2 voor het totaal van beide zijden. Dit betekent een dikte van 65 µm per zijde. Een zink aluminium magnesium laag van 800 gram is volgens de staalproducent uniek in de wereld van zink magnesium coatings. De dikst bekende zinklaag tot nu toe is 620 gram per m2. ZM800 is minstens even corrosie-werend als stukverzinkt (naverzinkt) en een goed alternatief voor aluminium.

Deze eigenschappen maken ZM800 erg aantrekkelijk voor toepassingen in agressieve omgevingen, zowel in kostenbesparing als in verwerking. Traditioneel worden rampalen of toepassingen op water achteraf stukverzinkt. Dit is bewerkelijk en tegenwoordig vanwege de energieprijzen erg kostbaar. Staal met een zinkcoating kan direct worden toegepast. Dit maakt ZM800 de ideale staalsoort voor de productie van hekwerken, montagesystemen van zonnepanelen en constructies op zee.

Magnelis® ZM800 is een product van ArcelorMittal en wordt vanaf december 2022 geleverd door KS Service Center.

Over Magnelis®

Magnelis® Zink Aluminium Magnesium staal wordt in een smeltbad voorzien van een metallische zinkbekleding met de unieke chemische samenstelling van 3,5% aluminium en 3% magnesium. Het magnesiumgehalte van 3% is cruciaal omdat het op het hele staaloppervlak een stabiele en duurzame beschermende laag vormt. Dit zorgt voor een veel betere corrosieweerstand dan bekledingen met een lager gehalte aan magnesium.

Over KS Service Center

KS Service Center is gespecialiseerd in het in het verwerken en leveren van sendzimir verzinkt en zink aluminium magnesium bandstaal en plaat op maat in uiteenlopende diktes en kwaliteiten. Met ruime expertise in de staalindustrie en een uitgebreid netwerk aan leveranciers en ketenpartners richten onze mensen zich op het optimaal ontzorgen van opdrachtgevers. KS Service Center staat voor kwaliteit, snelheid, leverbetrouwbaarheid en duurzaamheid.

ZM800 is onderdeel van het complete Magnelis® assortiment dat KS Service Center levert: ZM70, ZM90, ZM120, ZM175, ZM200, ZM250, ZM310, ZM430 en ZM620. Neem contact met ons op, wij informeren u graag welk type Magnelis® ZM coating perfect voor uw toepassing is.