Op weg naar duurzaamheid: KS Service Center en de CO₂ Prestatieladder

Duurzaamheid is niet langer een trend, maar een essentiële pijler geworden voor bedrijven wereldwijd.Bij KS Service Center zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid tegenover het milieu en streven we er continu naar om verbeteringen zo concreet mogelijk te maken. Een van die concrete verbeteringen op weg naar duurzaamheid is de certificering voor de CO₂Prestatieladder.

Wat is de CO Prestatieladder?

De CO₂ Prestatieladder is een certificeringssysteem dat bedrijven helpt om hun CO₂-uitstoot te verminderen en zo bij te dragen aan een duurzamere samenleving. Het doel is om bedrijven te stimuleren om actief bezig te zijn met CO₂-reductie, zowel binnen hun eigen organisatie als in de gehele keten. De CO2 prestatieladder wordt door overheidsorganisaties steeds vaker gebruikt als wegingsfactor bij aanbestedingen: hoe hoger op de ladder, hoe groter het financieel voordeel op de aanbesteding.

KS Service Center en de CO Prestatieladder

Bij KS Service Center streven we ernaar om onze CO₂-voetafdruk voortdurend te verkleinen. Door deel te nemen aan het certificeringsproces voor de CO₂ Prestatieladder, laten we zien dat we ons inzetten voor duurzaamheid en het verminderen van onze impact op het milieu. Dit certificaat is een bevestiging van onze inspanningen en een bewijs van onze toewijding aan een groenere toekomst.

Duurzaamheidsaanpassingen bij KS Service Center

Als onderdeel van onze inzet voor duurzaamheid hebben we verschillende aanpassingen doorgevoerd om onze impact op het milieu te verminderen:

  1. Energie-efficiëntie: We hebben geïnvesteerd in energie-efficiënte apparatuur en processen om ons energieverbruik te verminderen. Lees hier meer.
  2. Groene energie: Een deel van onze energiebehoefte wordt nu ingevuld door groene energiebronnen, zoals zonne-energie. Lees hier meer.
  3. Logistiek: We optimaliseren onze logistieke processen om brandstofverbruik en CO₂-uitstoot te verminderen. Lees hier meer.
  4. Recycling: We streven naar minimalisatie van afval en stimuleren recycling van materialen waar mogelijk.
  5. Duurzame materialen: Waar mogelijk maken we gebruik van duurzame materialen, zoals duurzaam geproduceerd staal, om onze producten te vervaardigen. Meer lezen.

Meedoen?

Bij KS Service Center nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. Door deel te nemen aan de certificering voor de CO₂Prestatieladder en het implementeren van
duurzaamheidsaanpassingen, zetten we concrete stappen richting een duurzamere toekomst. We stimuleren onze klanten graag om ook verduurzamingsinitiatieven te nemen. Overweegt u ook deelnemen aan de CO₂Prestatieladder en heeft u vragen? Neem dan gerust contact op, want we delen graag onze ervaringen.